Ampel 24 logo
til toppen
0049 461 674 239 172
Din kurv
Hotline:
0049 461 674 239 172
Ma-fr 08:00 - 17:00

Trampolin vedligeholdelse og pleje

Havetrampolin


 

Placering

Græsplænen er bestemt den bedste plads at stille en trampolin. En lille skråning er heller ikke noget problem. Hvis jorden er lidt ujævn kan man prøve at dreje trampolinen for at finde den rigtige position. Ved større ujævnheder eller hældninger kan man sænke et par af benene ned i jorden for at udligne højdeforskellen. Vær dog venligst opmærksom på at afstanden mellem hoppefladen og jorden skal være stor nok.

Pas på at der ikke hænger grene direkte over trampolinen. Desuden skal der mindst være 1 m plads rund om trampolinen. Hvis der skal slås græs under trampolinen kan du med lidt hjælp løfte trampolinen til side. Aldrig skub eller træk i den.

En anden ting der er værd at huske er, at der ikke må ligge hårde genstande i direkte nærhed af trampolinen (stole, kister, sten etc.). Hvis det alligevel går galt og dit barn falder fra trampolinen reduceres du således i det mindste skaderisikoen.


 
Trampolin på græsplæne
Sænk benene let ind i jorden for at udligne skråninger.
 
 

Samling

Trampolinen består alt efter størrelse af 2, 3 eller 4 pakker. En gennemtænkt, brugervejledning og værktøj til samling vedligger også. Desuden kan du på vores hjemmeside se en video af samlingsvejledningen.

Det lykkes bedst hvis du får hjælp. Det er svært at hænge hoppedugen i rammen alene; der er super vigtigt at du følger vejledning til punkt og prikke. Gør du ikke, kan du risikere at hele rammen bøjer sig pga. den ujævn fordelte kraft der indvirker på fjedrene.

Har du små børn eller husdyr, bør du investere i et rammenet. Det garanterer at børn eller dyr ikke kravler ind under trampolinen mens den er i brug. Du finder rammenet i forskellige størrelser i kategorien Trampolin tilbehør.

Særlig vigtig er også at du fikserer trampolinen med et forankringssæt Store trampoliner kan flyve flere 100 meter når der er rigtig stormvejr. Der kan både opstå skader på selve trampolinen, men den kan også forårsage skader. Tænk hvis den lander på en befærdet vej. Se f.eks. vores forankringssæt med 3 eller 6 pløkker


 
Komponenter
Montagevejledning
Rammenet og forankringssæt
 

Brugen

Alle sportsgrene er forbundet med en hvis risiko. Trampolinspring er ingen undtagelse men risikoen for kropslige skader er dog mindre i sammenligning med andre sportsgrene som f.eks. fodbold eller løbetræning. For at holde risikoen så lille som muligt anbefaler vi i hvert fald at du følger vedlagte vejledning. Det er vigtigt, at du kontrollerer trampolinens stabilitet

med jævne mellemrum.

Vi anbefaler, at du særlig ved børn yngre end 10 år monterer et sikkerhedsnet for at mindske skadesrisikoen. Sikkerhedsnettet har en højde på 180 cm. Trampolinens højde inkl. sikkerhedsnet er dermed mellem 256 og 269 cm alt efter trampolinens størrelse.

Kantpuden - også kaldt skumkant eller fjederpolstring - beksytter brugeren mod at lande mellem fjedrene. Vær opmærksom på, at børnene ikke hopper på den alt for meget. Den slider op hurtigere hvis man hele tiden hopper rundt på den i stedet for hoppedugen.

Naboens børn kan sikkert også finde på at hoppe i trampolinen (en ad gangen er altid den bedste løsning). Find ud af på forhånd hvem der hæfter hvis en af naboens børn kommer til skade. Du som ejer skal i hvert fald sørge for, at trampolinen er opstillet forsvarlig og sikker og at kun et barn hopper ad gangen.

Vores bilag &bdquoKære forældre“ kan muligvis give nogle gode tips. Download her.


 
Sikkerhedsnet
Kantpude
 
 

Vedligeholdelse

Den rigtige vedligeholdelse af din trampolin er altafgørende for, hvor længe du får glæde af den.

Trampolinen er vejrfast og kan stå udenfor hele sommeren. Som beskyttelse mod snavs (blade, støv, fugleklatter m.m.) anbefaler vi vores praktiske Beskyttelsesovertræk. Overtrækket kan nemt monteres selv om sikkerhedsnettet er monteret.

Om efteråret bør hele trampolinen skilles ad til opbevaring et tørt sted. Komponenterne kan afvaskes med klart vand og pakkes ned i original emballagen. Kasserne kan nemt staples ovenpå hinanden og optager således ikke meget plads.
Minusgrader kan f.eks. skade hoppedugen. Sneens tunge vægt sidder både på hoppedugen men også på fjedrene.

Samling og adskilling er hurtig klaret på ca. 60 minutter. Det er også den perfekte lejlighed til at undersøge om alle dele stadig er i god stand.

Når du samler den igen om foråret bør du også lige forsikre dig om at delene ser fine ud. Ser du tegn på slitage, så udskift dem. Du kan bestille samtlige reservedele hos os under kategorien trampolin tilbehør. Således har du gjort din pligt som ejer. Dine børn glæder sig sikkert lige så meget når du samler den igen til foråret som de gjorde den dag de fik den.


OBS: Kun til hjemmebrug

Beskyttelsesovertræk
Tilbehør

 
 
tilbage
Parse Time: 0.066s