Ampel 24 logo
til toppen
0049 461 674 239 172
Din kurv
Hotline:
0049 461 674 239 172
Ma-fr 08:00 - 17:00

Hvad er en havetrampolin?

Fra trampolin eksperten med over 310.000 kunder
Hej, vi er Ampel24 og vil gerne fortælle noget om havetrampoliner.
En kvinde springer glad på en Ampel 24 trampolin

Hvad præcis er en havetrampolin?

Hvad i hulen er det for noget?

Hvad lige præcis er en havetrampolin? For at beskrive en havetrampolin må man først besvare spørgsmålet hvad en trampolin er. Hmmmmm et reskab man kan springe på ..... sådan set rigtigt, men det forklarer det kun i store træk. Vi vil gerne forklare det lidt mere detaljeret. Vi kan faktisk takke cirkusartister for denn superbe opfindelse. Dengang så de godt nok en del anderledes ud og det var ikke til at gætte dengang at trampoliner en dag vil blive så populære.

Dengang ...

I1930erne udviklede George Nissen (artist), det første trampolin sammen med en ven.
De første modeller var selvfølgelig langt fra det vi kalder en havetrampolin i dag. Men alligevel var folk vilde med dem, dog kun i USA i først omgang. Naja und wir Deutschen, das Volk der Dichter Denker und Erfinder? Unser erstes Trampolin bestand aus Eisenrohren, Rollladengurten und Fahrradschläuchen.
Klingt irgendwie mehr nach Abendteuerurlaub als nach Sprungvernügen, oder?
Havetrampoliner dengang, eventyrlig og ikke blot en stor hoppefornøjelse

... og i dag ...

Hvad med trampoliner i dag? Grundprincippet er såmænd ens ved de fleste modeller. Stålramme, fjedre og hoppedug. Fjedrene forbinder hoppedugen med rammen. Der findes også trampoliner på markedet der bliver sat ned i jorden (grav et hul, sæt trampolinen over hullet, færdig). Denne trampolin variant kalder man for indground.
Profiredskaberne som du måske kender fra de olympiske leje er i pricippet ikke anderledes konstrueret, men kan alligevel ikke sammenlignes med trampoliner til hjemmebrug.

Men hvad er nu en havetrampolin? Kort forklaret: En trampolin til haven! :-)
En trampolin til ældre og unge, til store og små. Findes der flere forskelle? Det kan du tro! Ampel 24 tilbyder f.eks. en Klassik- og en Deluxe model. Men stop: Først lidt mere om selve trampolinen.
Havetrampoliner heute, mehr Sicherheit ohne den Sprungspaß zu beschneiden

Hvilke komponenter består en trampolin egentlig af?

Klassik trampolinramme
Ramme (som regel af stål)
Fjedre
Fjedre
Hoppedug
Hoppedug
Klassik kantpude
Kantpude
Klassik sikkerhedsnet
Sikkerhedsnet
Zubehör
Ekstraudstyr (stige, beskyttelsesovertræk ...)

Det er kun en overordnet optælling. Så du ser, vores havetrampolin har alt. Er der andet man skal være opmærksom på?
Yderligere informationer om havetrampoliners kendetegn

Forskelle mellem Klassik og Deluxe modellen

Hvad er forskellen mellem Klassik og Deluxe modellen? Hvad er fordelene ved en Deluxe trampolin sammenlignet med en Klassik trampolin? Dertil skal først og fremmest nævnes at hoppeevnen og fornøjelsen er ens hos begge modeller.
 • Deluxe trampoliner kendetegnes ved deres ædle design og høj modstandsdygtighed.
 • Rammen ser med sin sorte pulverlakering ovenikøbet flot ud.
 • Endnu et plus er den særlig tykke kantpude.
 • Den er består af særlig slidstærk persenning med blød skumplastkerne.
 • Pga. fiberglas ringen i toppen er nettet altid stramt men samtidigt meget fleksibelt. Det er selvfølgelig meget vigtigt når brugeren falder ind i det.


Mellemfacit

Hvad har vi fundet ud af indtil videre? En trampolin er et redskab til at springe på. Havetrampoliner er til udendørs brug og stilles fortinsvis i haven.
Dreing springer i trampolin

Vis alle modeller

Hvad får jeg ud af en havetrampolin?

Hvorfor en trampolin?

Was kan man bruge en trampolin til? En trampolin er et motionsreskab med masser af potentiale. Trampolinspring forbedrer udholdenheden, styrker musklerne og gavner vægttabet og alt det på under en halv time dagligt. Er du først gået i gang med at springe i trampolin bliver du simpelthen afhængig af det.

Ikke kun godt for børn men også til dig.
Medicinske undersøgelser har vist, at trampolinspring er godt for leddene og stofskiftet. Hvad er det, der sker med vores krop når vi springer i trampolin?

Luk øjnene og forestil dig at du springer i trampolin. Op og ned hele tiden, tæt på himlen. Vær kun opmærksom på dine fødder og led. Ser du sammenspillet? Du ruller ikke af over fodspidserne eller hælene (som når du løbetræner) men med hele foden. Dermed bliver led og sener ikke overbelastet. Faren for at blive skadet formindskes således betydelig.
Særlig i begyndelsen kan det godt være at leddene eller musklerne bliver lidt ømme. Tag det roligt din krop skal først vænne sig til bevægelserne.

Har du ikke motioneret i længere tid kan du selvfølgelig mærke det i kroppen når du begynder med trampolinspring. Kroppen reagerer med smerter. Træning gør mester som vi alle godt ved.

Kvinde i gang med at springe i trampolin

Hvad mere?

Videre i teksten. Trampolinen kan også bruges til andre ting, Du kan lave dine yogaøvelser på den. En af vores kunder har gjort det, da hun var højgravid med sin datter. De blide bevægelser virker afslappende på det ufødte barn og naturligvis også på moren. Yoga er en god måde at afstresse på og kan være med til at sænke kroppens normaltemperatur.
Trampolinen står under åben himmel og det er altid gavnligt at være ude i naturen. Du kan naturligvis også lave >kolbøtter og andre artistiske spring Vælger du en 390 cm trampolin kan hele familien også bekvemt campere på den når vejret er til det. Der findes næsten ikke noget bedre end at sove under fri himmel. Det vil børnene sikkert gerne være med til.

Facit

En trampolin er et motionsredskab der styrker krop og sjæl. Den stimulerer stofskiftet og forbrænder en masse kalorier. Trampolinen kan også bruges til at lave yoga på eller som højseng på varme sommernætter.
Pige i gang med at springe trampolin

Hvem er havetrampolinen egnet til?

Hvem kan bruge den?

Nu har vi fundet ud af hvad vi kan med en trampolin, nu mangler vi bare at runde spørgsmålet hvem kan bruge den. I princippet er der ingen aldersindskrænkninger, da selv spædbørn i teori kan bruge den.
Husk at vælge en model med sikkerhedsnet og at der altid er en voksen tilstede. Trampolinens svingninger er også gavnligt for de små. Desuden træner trampolinspring koordinationen og ligevægten.
Det samme gælder selvfølgelig også for børn mellem 2-5 års alderen.
For at være ærlig. Hvor skal børn nu til dags træne deres ligevægt? Ifølge en studie kan de færreste børn stå på et ben. Det er til dels pga. manglende bevægelse. Børns koordinationsevne er derfor ikke så udpræget mere. Detsværre får nutidens børn sjældent mere bevægelse end den de får i idrætsundervisningen.
Trampolinspring er heller ikke noget man skal på et bestemt tidspunkt som klubsport, hvor barnet ved at der er mandag og det betyder der skal spilles fodbold om man gider eller ej. Trampolinen står i haven og barnet kan springe i det har lyst.

Mädchen beim Trampolinspringen

Hvilken model er egnet til hvilket alder?

Fra 3-5 års alderen anbefaler vi at du vælger en mindre model (3 meter). Hvorfor? Det er fordi modstanden er mindre ved små trampoliner, det gør det sjovere for mindre børn at hoppe i.

Men hvor stor skal en mindre trampolin være? Vi foreslår at den helst ikke skal være større end 3 meter. Disse modeller har et mindre antal fjedre og dermed også mindre svingkraft. Mindre børns muskulatur er ikke helt udviklet endnu, derfor bliver det hurtigt kedelig at springe i en trampolin med større modstand. Det er alt for anstrengende for de små rollinger.


Når dit barn bliver større kan det selvfølgelig stadigvæk bruge en mindre trampolinstørrelse.
Du bør dog overveje at barnet måske en dag får søskende eller naboens børn på besøg og så er en mindre model ubrugelig. Fra ca. 10-års alderen anbefaler vi at du vælger en model fra 3,66m og opefter. Så kan lillebror, storesøster eller endda mor og far også bruge den.
Sammenlign trampolinstørrelser
305 cm trampolin 366 cm trampolin 430 cm trampolin 490 cm trampolin

Hvordan vælger jeg den rigtige model?

Hvor meget plads optager de forskellige modeller?

Små trampoliner til små børn og store trampoliner til større børn, det har vi jo efterhånden konstateret. Mange af jer trækker nu sikkert på skuldrene og tænkter det er jo godt nok, men hvor meget plads skal jeg egentlig have til rådighed for at kunne stille en stor trampolin. De fleste af os har måske ikke de største haver og er derfor usikker om haven er stor nok.

Mål i godt tid hvor meget plads du kan ofre. Du kan også markere stedet hvor du vil stille den for at få et bedre overblik. Du bør være opmærksom på, at trampolinen ikke kommer til at stå for tæt op ad en mur, hæk eller under træer. For det første er faren for at komme til skade ret stor og for det andet forkorter det også trampolinens levetid.

Deluxe trampolin i haven


Du har altså fundet den rigtige plads, hvad ellers skal du være opmærksom på?

Trampolinen bør stå på ensartet undergrund. Dvs. ikke med en halvdel på græs og med den anden halvdel på grus eller beton. Den bliver alt for ustabil og skadesrisikoen er bare for høj. Har du ikke andre muligheder end at opstille trampolinen på en skråning, så sørg for at den står stabil. Du kan binde den til nogle nærliggende træer for at give den mere stabilitet, eller jævn skråningen lidt på den ene side så opstillingsområdet bliver mere plant.

Nu har vi styr på have og areal. Hvad mere er der værd at nævne?

Et komplekst spørgsmål. Der er efterhånden mange trampolinforhandlere på markedet. Selv lavpris supermarkeder sælger dem efterhånden.
Derfor kan vi anbefale at læse vore meget interessante artikel.

Ein Sammenligning af Ampel24 trampoliner med lavpris trampoliner. Den er virkelig interessant.

Men lad os fortsætte med det vi var i gang med. I har fundet diverse trampolin udbydere på nettet, hvad nu?

Kvinde med Notebook

Se tips rundt om br/>havetrampoliner


Hvordan finder jeg den rigtige forhandler?

En lille historie om hvordan mange har det. De fleste af vores kunder har søgt 3-5 trampolinforhandlere på nettet og set nærmere på deres netbutikker. Mange læser også kundeanmeldelserne rundt om købet, leveringen og eller varens kvalitet. Forhandlere, der ikke tilbyder denne service efterlader hyppigt en dårlig smag i munden hos kunden. Derfor: Læs altid anmeldelserne godt og grundigt (både de dårlige men også de gode). Vi synes at en god profil på nettet siger en masse. Sinde layout og informationsmængde er afgørende. Man får hurtigt en fornemmelse af om forhandleren kun er interesseret i at sælge eller om han også ønsker en høj kundetilfredshed. kan forhandleren i det hele taget kontaktes via kundeservice?

Det er naturligvis vigtigt at varerne er testet og godkendt. Et særlig vigtigt punkt: Tilbyder forhandleren også reservedele. Mange forhandlere har slet ingen reservedele i sortimentet. Forestil jer følgende. Jeres barn snubler og falder ind i nettet. Nettet går i stykker og skal udskiftes. I har dog købt trampolinen et sted, der ikke tilbyder udskiftningsnet. Hvordan forholder det sig med garantien?
Tja, blöd aus der Wäsche gucken ist angesagt.

I sidste ende er det altid bedst at du køber trampolinen fra en forhandler der har forstand på trampoliner, ligesom Ampel 24.

Hvorfor?

 • Fordi vi har fået masser af gode anmeldelser fra vores kunder
 • Hjemmesiden er overskuelig med masser af informationer
 • Du kan se alle Tüv certifikater
 • Bredt sortiment af reservedele
 • Imødekommende og venlig kundeservice
 • 80% af dine naboer har en Ampel24 trampolin ...
 • ... og er yderst tilfredse med den
Pige der springer i trampolin

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Nu er trampolinen leveret? Fedt. Hvad skal du være opmærksom på?

Specielt når børn hopper og bevæger sig er bevægelserne stadig lidt ukoordineret, det betyder at barnet også hurtigere kan komme til skade.
En lille trampolin øger denne fare yderligere. Aldrig lad dit barn hoppe uden at der er en voksen tilstede.

Vi vil gerne give dig et par tips om sikkerhed med på vejen:

 • Altid gå på trampolinen enten i eller strømpesokker eller bare tæer. Hvorfår? Man kan aldrig være sikker på, at der ikke befinder sig små sten under skosålerne, der muligvis kan efterlade revner i hoppedugen. Desuden opstår der grimme skoaftryk
 • For at undgå andre skader er det bedst/b> at tage briller og smykker af, så går ting eller trampolin i stykker
 • Brug kun trampolinen når hoppedugen er helt tør. Den bliver glat når den er våd!
 • Brug altid en stige til ind- og udstigning.
 • Spring aldrig ned fra trampolinen eller over på andre genstande
 • Kontrollér jævnligt at trampolinen er i god stand og ikke viser tegn på slitage. Er nettet stramt nok? Sidder skruerne stram nok? Er kantpuden som den skal være?
 • Det vil yderligere være en god ide at børnene er bekendt med sikkerhedsreglerne.

Sikkerheden er vigtig
En lille ting til de voksne eller dem som gerne vil være det iblandt jer. Aldrig spring i trampolin når i har drukket alkohol eller har taget andre euforisende stoffer.Hvad siger TÜV? Hvad kontrollerer de?

TÜV, er enorm strenge. Endu mere når det gælder firmaer og produktkvalitet. Hvad bliver testet?

 • En ting der nøje bliver testet er Materialstyrken. Stængerne hhv. rammedelene skal have en vis tykkelse for at blive godkendt.
 • Naturligvis bliver der også testet hvor meget belastning trampolinerne kan tåle og en stress-test er pligt.
 • Ramme, hoppedug og fjedre bliver kontrolleret om de har knæk eller ridser
 • Rammekomponenterne bliver udsat en salttåge test for at se hvor hurtig metallet rustner
 • Netz er naturligvis også særlig vigtigt. Siden 2014 skal netstrukturen være mindst 80 g/m². Ampel 24's net har en netstruktur på 130g/m²
 • Nettet bliver også testet for hvor UV-beskyttet materialet er. 400-500 timers kontinuerlig bestråling skal overstås uden tegn på slitage for at bestå testen.

Så du kan se at vi skriver sikkerhed med stort.

Bemærk TÜV og GS (godkendt sikkerhed) mærkatet, kun når du ser det ved du at trampolinen er fremstillet i overenstemmelse med alle sikkerhedsnormer.

Logo TÜV GS Kvinde sidder ned og ser op


Hvad gør i når det regner udenfor?

Hvis himlen bare er lidt overskyet er det ikke noget problem. Begynder det at regne, tordne eller sne bliver det for farligt at bruge trampolinen.

Husk også at trampolinen også har en større flade der kan løftes op når det rigtig blæser.Bind det fast et stedhvis mulig. Har du et træ i nærheden er det helt perfekt. også står sikker når under stormvejr. Det ville være super ærgeligt hvis du en morgen står ved køkkenvinduet med en kop kaffe i hånden og ser trampolinen flyve forbi med direkte kurs mod naboens carport.
Hvordan ser det ud om vinteren?
Vi anbefaler at du skiller trampolinen ad, så undgår du problemer til foråret.
Særlig overgangen fra varme til kolde temperaturer og omvendet kan hurtig gøre materialerne sprøde. Specielt fjedrene og nettet lider. Rammen til gengæld er super vejrfast. Hvad med rammens forskruninger? De er ikke så glade for frostvejr. Det ville være ærgeligt hvis rammen tager skade, sikkerhedsnettet revner eller fjedrene knækker. Tag dig en times tid for skille den ad. En trampolin koster nemt et par tusinde kroner, så det kan gå hen og blive dyrt.
Du har da ikke lyst til at købe nye reservedele hele tiden? Det er klart.

Så, nu ved du alt om hvad du skal være opmærksom på når du vælger en trampolin fra Ampel 24 og hvordan du skal forholde dig når den står i din have.

Forankringssæt Pige med tommelfingeren i vejret

Endnu et facit til sidst

 • En havetrampolin er super sjovt
 • En havetrampolin er sund for krop og sind
 • En havetrampolin er et effektivt motionsredskab
 • En havetrampolin virker afstressende


  Lige for at opsumere?

 • Overhold sikkerhedsreglerne
 • Skild den ad om efteråret
 • Vær obs på at den er Tüv og GS godkendt


Areal/alder mm.

 • Find et areal i haven der er stort nok
 • Du kan nøjes med en midre model til mindre børn
 • Vælg en større model til større børn
 • Jo større desto mere modstand har den.

Det var nu alt vi har for denne gang rundt om emnet havetrampoliner. Vi håber du fik nogle gode tips.


Dit Ampel24.dk team

Pige i gang med trampolinspring
Parse Time: 0.023s