Ampel 24 logo
til toppen
0049 461 674 239 172
Din kurv
Hotline:
0049 461 674 239 172
Ma-fr 08:00 - 17:00
Hængekøjer med træstativ til haven

Havemøbler og
hængekøjestativer

Hængekøjestativer
Solsenge
Ampel 24 kvalitetsløfte
Ampel 24 kvalitetsløfte

Kundeservice
Kontakt os døgnet rundt via telefon, live support eller e-mail.

Sikkerhed
Ampel 24 er gentagne gange blevet certificeret af Trusted Shops, EHI og Google.

Kvalitet
Alle trampoliner er TÜV & GS certificeret og bliver løbende videreudviklet. mere


Hængekøjens historie

Hængekøjer kan bruges til at slappe af eller sove i og består som regel af netvæv eller stof der bliver hængt op i hver sin ende for at skabe en bekvem liggeflade. Hængekøjen sin oprindelse i Latinamerika hvor den har været populær i et par århundreder. Senere brugte man dem også i søfarten som pladsbesparende soveplads til skibets mandskab. Efterhånden er gået globalt og bliver benyttet af folk over hele verden som komfortabel liggemøbel til inden- og udendørs brug.
Hængekøjer bliver opdelt i to grupper alt efter beskaffenhed. De fleste modeller er fremstillet af netvæv eller stof. Nethængekøjen stammer oprindelig fra Mexico, men er efterhånden udbredt over hele kloden. Hængekøjer fås med eller uden tværpind. Tværpindene spreder materialet, så det er nemmere at komme op i den. Det har til gengæld den ulempe at hvis vægten ikke bliver fordelt i midten af køjen kan den hurtig miste ligevægten og brugeren ender med at falde ud. Traditionelle mexicanske nethængekøjer består som regel af flettede bomuldtråde og er ikke forsynet med tværpinde.
Netvævet former sig særlig godt efter kropsformen og det gør denne slags hængekøjer yderst behagelige at ligge i. Nogle modeller er lavet af tykkere bomuldtråd, der knudes sammen. Komforten er dog afhængig af maskernes og knudernes størrelse.

Hængekøjernes duelighed i praksis

Klassiske havemøbler til udendørs brug omfatter også hængekøjer der er forsynet med moskitonet eller regnslag, som beskytter brugeren mod insekter eller regn. Disse modeller kan også bruges til at sove i, da de som regel er forsynet med en integreret sovepose. Hængekøjen er klart det mest fleksible udendørsmøbel og passer ind i alle slags boligmiljøer, på de fleste altaner eller i de fleste haver uanset størrelse. Hængekøjer af bomuld kan både bruges inden- og udendørs. Man skal dog passe lidt på da de ikke tåler at blive udsat for fugt i længere perioder. Hvis man til gengæld overholder nogle simple regler, holder hængekøjer langt over 10 år. Hængekøjen står også symbolisk for ferie, rekreation og afslappelse. Hængekøjens gyngende bevægelser i haven inviterer dig nærmest til at tage en lur i skyggen på en dejlig sommerdag.

Hængekøjer med hængekøjestativ

En optimal placering kræver to ophængningspunkter f.eks. i form af to træer. Ikke aller har to træer med passende afstand i haven. Et hængekøjestativ er yderst praktisk, da man hurtig kan få hængekøjen sat op. Men stativerne er ikke bare praktiske men ser som regel også rigtig godt ud. Man kan vælge mellem stativer af træ eller stålrør.
Stativerne kan nemt skilles ad efter brug og opbevares tørt og pladsbesparende i kælderen eller garagen om vinteren. Der findes modeller på markedet der har en særlig samlingsmekanisme, så man hurtig kan stille dem op når man spontant har lyst til at ligge i hængekøje.
Træstativer af grantræ er særlig efterspurgte, da træet har en dejlig varm farve og er formstabilt. Hængekøjettativer er som regel yderst vejrfaste, så man bliver fri for at skille dem ad hele tiden. Buede hængekøjestativer af naturlig lærketræ ser særlig ædle ud og er lavet af seks letvægtede og håndterlige dele.
Lærketræ har fra naturens side en høj vejrbeskyttelse og kræver minimal vedligeholdelse.
Parse Time: 0.211s